Beach Cup Final: Έβρεξε… μπάλες στα Χανιά

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έλεγαν οι μετεωρολόγοι, ήταν μάλλον οι μπάλες που «έπεσαν» προς όλες τις κατευθύνσεις στα γήπεδα των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες, έδωσαν 155 παιχνίδια στην -κατά κοινή δήλωση- απόλυτα επιτυχημένη τελική φάση του Beach Cup που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός φορέας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Arena Tournaments και ο Αθλητικός Σύλλογος Beach Volley Χανίων.

Το αγωνιστικό «πάρτι» ξεκίνησε το Σάββατο με το Open τουρνουά το οποίο «μοίρασε» τις 4 τελευταίες θέσεις για το κυρίως ταμπλό και συνεχίστηκε με ένα μαραθώνιο αγώνων ο οποίος ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 1:00 το βράδυ με συναρπαστικούς αγώνες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και γεμάτες τις κερκίδες των εγκαταστάσεων.

Τον αγωνιστικό «χορό» άνοιξε η κατηγορία One Star αντρών και γυναικών όπου οι «στεριανοί» έκαναν το 2 στα 2. Με άρωμα πρωτεύουσας ο τελικός των αντρών όπου οι Τσίτος Σπύρος και Φούτσης Πέτρος στους άντρες, επικράτησαν του Μπασινά Χρήστο και Ραίση Αιμίλιου με 2-0 σετ (15-11, 15-11), ενώ στις γυναίκες οι Παπαβασιλείου Ιουστίνη / Κολοκυθά Ιωάννα νίκησαν δύσκολα τις Χανιώτισσες Μανιά Στέλλα / Χατζιδάκη Ρένα με 2-1 σετ (10-15, 15-12, 9-11).

Την σκυτάλη πήραν τα δύο μεικτά τουρνουά όπου στην κατηγορία One Star είχαμε Χανιώτικο εμφύλιο με τελικό νικητή τον Γαβριήλ Σάκη με συμπαίκτρια την Καπετανάκη Αντιγόνη οι οποίοι κέρδισαν τους Δρακάκη Μπάμπη / Κουλίζα Μαρία με 2-0 σετ (15-11, 15-9). Εμφύλιος και στην κατηγορία Two Star, αλλά Αθηναϊκός αυτή την φορά, όπου οι Ξηντάρας Ανδρέας / Μαρώση Κέλλυ επικράτησαν των Φούτση Πέτρο / Νομικού Σοφία με 2-0 σετ (15-10, 15-10).

Την «αποφώνηση» ανέλαβε η κατηγορία Two Star, όπου στις γυναίκες συναντήθηκαν δυο ομάδες από τα Χανιά, με τελικές νικήτριες τις Ασπασία Ρηγάκου / Πηνελόπη Βάρλα οι οποίες νίκησαν τις Τέτα Κολτσάκη / Ξανθίππη Τζάθα με 2-1 σετ (15-11, 13-15, 11-5). Άρωμα Ευρώπης είχαμε στον τελικό των αντρών όπου οι Λίτος Μπάμπης / Χατζηδαμιανού Δαμιανός επικράτησαν των εντυπωσιακών Φιλανδών Timonen Jussi και Vuorinen Oskari με 2-0 σετ (15-11, 15-6).

Στην τελετή λήξης βραβεύτηκαν και οι πρωταθλητές της Β’ φάσης του Beach Cup, Κωνσταντίνα Θωμά στις γυναίκες, Αντώνης Τζιλιβάκης στους άνδρες και Κωνσταντίνος Χειλαδάκης στο μεικτό.

Επίσης βραβεύτηκαν οι MVP του τουρνουά, Λίτος Μπάμπης στους άντρες και Ασπασία Ρηγάκου στις γυναίκες.

Ο Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας Χανίων και ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Arena Tournaments ευχαριστούν θερμά του δωροθέτες του τουρνουά, Κάβα Κασιμάτης, ELIVA Crete, Adelais Hotal (Πρωταράς Κύπρος) και sportarena.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...