Ρεβάνς των Πατρινών, 2η θέση για Αλεξιάδη/Γεωργακόπουλο

5dd369ea-f9bf-46a4-a1f1-0b9bc371ca84_3Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Το συγκεκριμένο λοιπόν. μενού σέρβιραν στον συναρπαστικό τελικό ανδρών του 3ου σταθμού του Tournament Beach Volley της ΝΟVA του «Yabanaki», στην Ακτή Βάρκιζας οι «Πατρινοί», Σωτήρης Βλαχοστάθης και Παναγιώτης Σαλαβασίδης στους δις πρωταθλητές φέτος από την Κρήτη, Νεκτάριο Γεωργακόπουλο και Αλέξη Αλεξιάδη. Έτσι μετά την ήττα τους με 2-1 σετ στον ημιτελικό του 1ου σταθμού της διοργάνωσης στους Αγίους Αποστόλους, στα Χανιά από τους «gritty men» (σ.σ άνθρωποι της άμμου), οι «Patras 21» κατάφεραν στον ιστορικό τελικό δύο μη αθηναϊκών ομάδων, αν και βρέθηκαν πίσω στα σετ, να φτάσουν στην κατάκτηση του παρθενικού τους τίτλου κερδίζοντας με 2-1 (15-21, 21-19, 15-12) τους Κρητικούς.

Σαλαβασίδης: «Έπρεπε να τους κερδίσουμε»

Για τους θριαμβευτές, που στον ημιτελικό ξεπέρασαν με 2-1 σετ την αντίσταση των πολύ καλών, Κώστα Ποθητάκη και Δημήτρη Νιώπα, ο εκ Κιλκίς καταγόμενος, Παναγιώτης Σαλαβασίδης δύσκολα έκρυβε την χαρά του.

«Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε σε τουρνουά της NOVA, η πρώτη φορά ήταν στην Κρήτη, όπου παίξαμε εκεί στα ημιτελικά με τους σημερινούς μας αντιπάλους και χάσαμε. Σήμερα λοιπόν έπρεπε να τους κερδίσουμε στον τελικό, το κάναμε, τα ξεχνάμε όλα, κούραση, και χαιρόμαστε»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όμως και τα λόγια του άσου της Παναχαϊκής, Σωτήρη Βλαχοστάθη ο οποίος αν και βγήκε νικητής σε πολλές αερομαχίες με τους αντιπάλους του στο φιλε παραδέχθηκε πάντως ότι «ζοριστήκαμε πάρα πολύ σήμερα, όπως και στα Χανιά, όπου βγήκαμε 3οι και χάσαμε το ματς στο ταϊ μπρέικ με 22-20. Τα παιδιά ήταν πολύ φορμαρισμένα και το γεγονός ότι τους κερδίσαμε δείχνει, μετά από τόσα ματς που δώσαμε, ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Χαιρόμαστε όμως κάθε παιχνίδι μαζί τους, γιατί είναι ωραίοι…».

Γεωργακόπουλος: «Aς το πάρει και κάποιος άλλος…»

Οι Χανιώτες άσοι, που μετά από το «δύο στα δύο» σε Χανιά και Επανομή και τη νίκη τους 2-0 στον ημιτελικό επί των Παπαγγελόπουλου/Αριστόπουλου δεν κατάφεραν στη Βάρκιζα να μιμηθούν την επιτυχία των συμπολιτισσών τους Τζουβαδάκη/Χατζάκη, παραδέχθηκαν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους, μολονότι δεν αρνήθηκαν πως ήθελαν το. τρεμπλ.

«Τα παιδιά το αξίζανε, παίξανε καλύτερα στο τέλος και κερδίσανε» δήλωσε λακωνικά ο 21χρονος, Αλέξης Αλεξιάδης για να συμπληρώσει ο 35χρονος Νεκτάριος Γεωργακόπουλος «Σήμερα χάσαμε. Εκεί που χρειάστηκε ο Σωτήρης (σ.σ Βλαχοστάθης) και ο Πάνος (σ.σ Βαλασιάδης) έπαιξαν καλύτερα, ήταν καλύτεροι από εμάς σε αυτά τα σημεία και έφτασαν στη νίκη. Όλα καλά! Αν πω ότι δεν σκεπτόμουνα πριν τον τελικό να κάνουμε το 3 στα 3 θα πω ψέματα. Εμείς φέτος κατακτήσαμε δύο τίτλους, ας πάρει κάτι και κάποιος άλλος…».

Πηγή: novasports.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...