Με ανοιξιάτικο καιρό το 5th Beach Cup στα Χανιά

Μεγάλη συμμετοχή, αμφίρροπες αναμετρήσεις και ανοιξιάτικο καιρό ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 5ου BEACH CUP 2015-16, μία καινοτόμα και πρωτοποριακή ιδέα τουρνουά beach volley, που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός φορέας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Volley Tournaments και ο Αθλητικός Σύλλογος Beach Volley Χανίων, με χορηγό επικοινωνίας τα κανάλια της Novasports.

Να σημειωθεί πως στο αντίστοιχο τουρνουά των Αθηνών, ολοκληρώθηκε μόνο η One Star κατηγορία. Η Two Star θα διεξαχθεί σε 15 μέρες.

Κύρια χαρακτηριστικά του 5ου Beach Cup ήταν τα εξής:

– Στην τελική φάση του One Star γυναικών πρωταγωνίστησαν τα κορίτσια των ακαδημιών του συλλόγου: Χιουσάι Κλέντα, Λεουνάκη Εληάννα, Πάντζα Γκεράλντα και Στάφα Λεντιάνα.
– Τον καταπληκτικό και αμφίρροπο -με συνεχείς εναλλαγές σκορ- τελικό της κατηγορίας Two Star Μεικτό, όπου το δίδυμο Λίτος Μπάμπης / Χριστοδουλάκη Κατερίνα «εκθρόνισε» τον πολυνίκη της κατηγορίας Αναστασάκη Δημήτρη με συμπαίκτρια την Βλαχάκη Μαρία, ο οποίος μετρούσε 3 συνεχόμενους τίτλους.
– Την μεγάλη συμμετοχή στο Two Star Αντρών (16 ομάδες) με πολλές και αμφίρροπες μάχες, αλλά και τον 1ο τίτλο στο beach Cup του Ντερμανάκη Ιωάννη, ο οποίος μετρούσε 3 ήττες σε τελικούς και 1 σε ημιτελικό. Η πρωτιά αυτή τον ανέδειξε και σε MVP του τουρνουά.
– Την επιστροφή του «άχαστου» δίδυμου Μαρινάκη Ιφιγένεια / Βασιλείου Αντουαλένα, όπου κατέκτησαν μετά από ένα συναρπαστικό τελικό την 1η θέση στη κατηγορία Two Star γυναικών, επικρατώντας στον τελικό των Πρωιμάκη Αντιγόνη / Βλαχάκη Μαρία με 2-1 σετ.
– Την 1η συμμετοχή σε τελική φάση αλλά και την κατάκτηση της 1ης θέσης των Ξουρή Αργύρη / Ψαράκη Γεωργία στην κατηγορία One Star Μεικτό, όπου επικράτησαν των Μανιατάκη Γιάννη / Γιακουμογιαννάκη Αργυρώ με 2-0 σετ.

Ποιο αναλυτικά: Στην κατηγορία One Star αντρών οι Καρτάκης Παναγιώτης / Χατζησταύρος Βασίλης επικράτησαν των Ντουσάκη Μιχάλη / Νικολουδάκη Γιώργο με 2-0 σετ (15-8, 15-7). Στις γυναίκες η Στάφα Λέντι με συμπαίκτρια την Πάντζα Γκεράλαντα κέρδισαν τις Χιουσάι Κλέντα / Λεουνάκη Εληάνα με 2-0 σετ (15-7, 15-11), ενώ στο μεικτό οι Ξουρής Αργύρης / Ψαράκη Γεωργία νίκησαν τους Μανιατάκη Γιάννη / Γιακουμογιαννάκη Αργυρώ με 2-0 σετ (15-8, 15-8).

Στην κατηγορία two star, στους άντρες, οι Ντερμανάκης Γιάννης / Ανδρεαδάκης Μανώλης επιβλήθηκαν των Χατζηδαμιανού Δαμιανό / Σιμάκη Βαγγέλη με 2-1 σετ (14-16, 15-11, 11-8). Στις γυναίκες, Μαρινάκη Ιφιγένεια / Βασιλείου Αντουαλένα ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας τις Πρωιμάκη Αντιγόνη / Βλαχάκη Μαρία με 2-1 σετ (12-15, 15-12, 11-7). Τέλος στο μεικτό, Λίτος Μπάμπης και Χριστοδουλάκη Κατερίνα νίκησαν τους Αναστασάκη Δημήτρη / Βλαχάκη Μαρία με 2-1 σετ (7-15, 15-13, 12-10).

Τέλος, MVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Ντερμανάκης Γιάννης ο οποίος κατέκτησε την 1 θέση στο Two Star Αντρών μετά από 3 ήττες σε τελικούς και 1 σε ημιτελικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...