Αθλητές

Σ’ αυτή την σελίδα παρουσιάζουμε τους πρωταγωνιστές της αμμούτσας, τους αθλητές που εκπροσωπούν τον σύλλογο και την πόλη μας στις Πανελλήνιες διοργανώσεις. Επίσης σε αυτή την σελίδα θα βρείτε μια μικρή αναφορά στους Χανιώτες αθλητές που πρωταγωνίστησαν κατά καιρούς στα Πανελλήνια -και όχι μόνο- πρωταθλήματα.

Αλεξιάδης Αλέξανδρος

Αθλητής του τένις κατά κύριο λόγο, ο Αλέξανδρος, κατάφερε να αναρριχηθεί γοργά και στο beach volley με πολλές νεανικές διακρίσεις σε τοπικό επίπεδο. Στα φοιτητικά του χρόνια βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου ένωσε τις δυνάμεις του με τον Στράτο Καββαδά, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία με αποκορύφωμα το χρυσό μεταλλείο στο τουρνουά Master που διεξάχθηκε στην Βεγορίτιδα το 2014, αλλά και την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Beach Volley League την ίδια χρονιά. Το 2015 αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Beach Volley.
Βλαχάκη Κωνσταντίνα

Επιλογή της ομοσπονδίας στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της σεζόν 2010, η τότε 15χρονη Βλαχάκη Κωνσταντίνα με συμπαίκτρια την συνομήλικη της Σπανού Άννα από την Χαλκίδα μας γεμίσαν με θετικά μηνύματα, καθώς καταφέρνουν να διακριθούν σε όλες τις διοργανώσεις που πήραν μέρος. Σε Ελληνικό επίπεδο, στέφτηκαν πρωταθλήτριες στην κατηγορία των Κορασίδων αλλά και των Νεανίδων, ενώ έλαβαν μέρος και στον τελευταίο σταθμό του 11ου τουρνουά της Forthnet στο Σχινιά Αττικής όπου και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης κατακτώντας την 3η θέση. Σε διεθνές επίπεδο εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών το οποίο διεξάχθηκε στην Κατάνια της Ιταλίας, όπου πήραν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλώ μέσα από τους ομίλους, κατακτώντας τελικά την 9η θέση. Την ίδια θέση κατέκτησαν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 που διεξάχθηκε στο Οπόρτο της Πορτογαλίας. Με΄τα την απουσία ενός χρόνου Βλαχάκη και Σπανού, θα δώσουν το παρόν και για την αγωνιστική σεζον του 2012.
Κορακοβούνη Κέλλυ / Κορακοβούνη Όλγα

Οι αδελφές Κορακοβούνη συμμετείχαν για πρώτη φορά μαζί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors Κ20 του 2010, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία. Συμμετείχαν σε όλα τα τουρνουά του πρωταθλήματος κατακτώντας μια πρώτη και δύο δεύτερες θέσεις οι οποίες τους έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και στο Νο 1 της κατάταξης του τελικού της διοργάνωσης, όπου και κατέκτησαν την 3η θέση. Η «μεγάλη» Κέλλυ συμμετείχε και στο τουρνουά κάτω των 23 που διεξάχθηκε στην Κυπαρυσσία με συμπαίκτρια την Αθηναία Βάσια Καρατζοπούλου κατακτώντας και εκεί την 3η θέση. Σε διεθνές επίπεδο -η Κέλλυ- συμμετείχε στην Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 που διεξάχθηκε στην Κω με συμπαίκτρια την Βλασερού Παναγιώτα όπου και κατέλαβαν την 19η θέση. Τέλος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάχθηκε στην Δράμα με συμπαίκτρια την Αθηναία Σπανού Άννα. Το καλοκαίρι του 2011 η "μικρή" Όλγα κατέλαβε την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.
Θεοδώρου Ρούλα

Κατέκτησε για δυο συνεχόμενες χρονιές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων, το 1998 με συμπαίκτρια την Κατερίνα Χριστοδουλάκη και το 1999 με συμπαίκτρια την Θάλεια Κουτρουμανίδου. Με την πρώτη το 1998 κατέκτησε την 1η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νεανίδων κάτω των 23 στο Σχοινιά και την 12η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεναίδων που διεξήχθη στο Σχοινιά επίσης. Με τη 2η επιλέκτικαν σαν δεύτερη εθνική ομάδα και εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησαν και την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων το 1999 στο Finestrat της Ισπανίας. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν σε τέσσερα τουρνουά του Ευρωπαϊκού Σιρκουί CEV κατακτώντας την 13η θέση στο Νώυζήντλερ, της Αυστρίας, την 13η επίσης στο Ξυλόκαστρο, την 17η στην Πεσκάρα της Ιταλίας και την 17η στα τελικά της διοργάνωσης στην Πάλμα της Ισπανίας. Το 2000 έμελλε να είναι και η τελευταία αγωνιστική της χρονιά, στην οποία αγωνίστηκε -εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα- σε 2 διεθνή τουρνουά με συμπαίκτρια τη Θάλεια Κουτρουμανίδου (FIVB Challenger στο Ξυλόκαστρο, 9η θέση και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Ιταλία, 13η θέση) και σε 2 με συμπαίκτρια την Βάσω Καραντάσιου (ΟΠΕΝ Παγκοσμίου σιρκουί FIVB στο Βερολίνο της Γερμανίας και στην Οζάκα της Ιαπωνίας, όπου και κατατάχτηκαν και στα 2 την 25η θέση).
Μυλωνάς Πέτρος

Ο Πέτρος Μυλωνάς εκπροσώπησε για αρκετά χρόνια την πόλη μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και με συμμετοχές στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Αγωνίστηκε για αρκετές χρονιές με συμπαίκτη τον Ανδρέα Μπαρδούτσο και μετά από μια μικρή αποχή, το 2002, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Θανάση Πανούσο διαγράφοντας μια αξιέπαινη πορεία κατακτώντας μια 1η θέση, στο Star Cup που διεξάχθηκε στα Φιλιατρά, και δυο 3ες, στο Open της Θεσσαλονίκης και στο Star Cup στην Πυλαία. Η καλή τους πορεία συνεχίστηκε και το 2003 με τελικό απολογισμό μια 1η θέση στο Master του Ναυπλίου και μια 3η στο Master της Θεσσαλονίκης. Στα τελικά της διοργάνωσης τα οποία διεξάχθηκαν στο Ηράκλειο κατέλαβαν την 7η θέση. Το 2003 επίσης, έλαβαν μέρος στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά που διεξάχθηκε στο Ρέθυμνο καταλαμβάνοντας την 43η θέση και στο Παγκόσμιο της Ρόδου, όπου και κατατάχτηκαν 57οι. Το 2004 αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με συμπαίκτη τον Χανδρινό Στάθη διαγράφοντας μια καλή πορεία, η οποία τους έδωσε το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, όπου και κατέλαβαν την 7η θέση.
Χριστοδουλάκη Κατερίνα

Με συμπαίκτρια την Θεοδώρου Ρούλα ήταν δευτεραθλήτριες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων το 1997, ενώ το 1998 κατέκτησαν την 1η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νεανίδων κάτω των 23, το οποίο διεξήχθη στο Σχοινιά, αλλά και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων. Την ίδια χρονιά έλαβαν μέρος και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, στο Σχοινιά επίσης, όπου και κατέλαβαν την 12η θέση. Το 1999 και το 2000 αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων με συμπαίκτρια την Σημαντηράκη Ξένια τερματίζοντας στην 2η και στην 1η θέση αντίστοιχα. Τις δύο προαναφερόμενες χρονιές αγωνίστηκαν και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων όπου και αποκόμισαν μια 15η θέση στο Finestrat της Ισπανίας και μία 12η στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Το 2001 αγωνίσθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων με συμπαίκτρια την Δηλαβέρη Αθηνά όπου και κατέκτησαν την 3η θέση.
Σημαντηράκη Πολυξένη

Το 1999 και με συμπαίκτρια την Χριστοδουλάκη Κατερίνα κατέκτησαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων και την 15η στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στο Finestrat της Ισπανίας. Το 2000 και με την ίδια συμπαίκτρια κατέκτησαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων και την 12η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που διεξάχθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Το 2001 ένωσε τις δυνάμεις της με την Χριστιανάκη Εβελίνα όπου και κατέλαβαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Μάντακα Μαρία

Με συμπαίκτρια την Σαριδάκη Λήδα κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων το 2003. Το 2004 αγωνίσθηκε στην κατηγορία των Νεανίδων και πάλι με συμπαίκτρια την Σαριδάκη Λήδα. Καθότι ήταν Ολυμπιακή χρονιά, έγιναν μόνο 3 τουρνουά στα οποία κατέλαβαν δυο 5ες και μια 7η θέση. Οι θέσεις αυτές τους έδωσαν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης όπου και κατάχτησαν την 7η θέση. Το 2005 συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων με συμπαίκτρια την Χασιώτη Λήδα.
Σαριδάκη Λήδα

Με συμπαίκτρια την Μάντακα Μαρία κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων το 2003. Το 2004 αγωνίσθηκε στην κατηγορία των Νεανίδων και πάλι με συμπαίκτρια την Μάντακα Μαρία. Καθότι ήταν Ολυμπιακή χρονιά, έγιναν μόνο 3 τουρνουά στα οποία κατέλαβαν δυο 5ες και μια 7η θέση. Οι θέσεις αυτές τους έδωσαν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης όπου και κατάχτησαν την 7η θέση.
Γιαννακουδάκη Κατερίνα – Βλαχάκη Μαρία

Το δίδυμο απ’ την Σούδα, η Γιαννακουδάκη Κατερίνα και η Βλαχάκη Μαρία πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων την σεζόν του 2005. Στα τέσσερα τουρνουά που έγιναν κατέλαβαν δύο φορές την 1η θέση (στο 3ο τουρνουά στην παραλία της Ασπροβάλτας και στο 4ο στην Χαλκιδική), μια την 3η (στο 2ο τουρνουά που διεξήχθη στις Ράχες Φθιώτιδας) και μια την 5η (στο 1ο τουρνουά στις Αλυκές Βόλου). Οι παραπάνω θέσεις τους έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά της διοργάνωσης που διεξήχθησαν στο Πέραμα Ιωαννίνων όπου και κατέλαβαν την 2η θέση.
Χριστιανάκης Βασίλης – Τσουβαλάκης Παρασκευάς

Ο Χριστιανάκης Βασίλης και ο Τσουβαλάκης Παρασκευάς πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων το 2005. Στα τέσσερα τουρνουά του πρωταθλήματος κατέκτησαν μια 1η θέση (στο 4ο τουρνουά που διεξήχθη στην Χαλκιδική), μια 2η θέση (στο 2ο τουρνουά στην παραλία των Ραχών) και μια 3η (στο 1ο τουρνουά στις Αλυκές Βόλου). Οι θέσεις αυτές του έφεραν στο Νο 1 του ταμπλό στα τελικά της διοργάνωσης που διεξήχθησαν στα Κρέστενα Ηλείας, κατακτώντας τελικά την 2η θέση.
Ξυλούρης Ιωάννης – Γεωργακόπουλος Νεκτάριος

Για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν (2005-2008) οι Γεωργακόπουλος Νεκτάριος, Ξυλούρης Ιωάννης, εδίναν το παρόν στην κατηγορία των Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters. Το 2007 έμελλε να είναι η καλύτερη τους χρονιά καθώς κατάφεραν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό στα 5 από τα 7 τουρνουά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Την καλύτερη τους εμφάνιση πραγματοποίησαν στο τουρνουά που διεξάχθηκε στην Σάμο, φτάνοντας μέχρι τα τελικά της διοργάνωσης κατακτώντας την 2η θέση. Οι παραπάνω θέσεις τους έδωσαν το δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά της διοργάνωσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, όπου και κατατάχτηκαν στην 9η θέση. Το 2008 έλαβαν μέρος σε 3 από τα 4 τουρνουά, κατακτώντας μια 13η και δύο 17ες θέσεις. Οι παραπάνω θέσεις του έδωσαν την 17η θέση στη γενική κατάταξη.