Τουρνουά Νίκος Κατούφας 2017

Κανονισμοί | Αρχικές Λίστες | Αποτελέσματα | Κατάταξη | Φωτογραφίες

Τουρνουά Νίκος Κατούφας 2017 – Γενικοί Κανονισμοί

Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-23 Ιουλίου 2017

Τοποθεσία διεξαγωγής: Άγιοι Απόστολοι, Αθλητικές εγκαταστάσεις beach volleyball Α.Σ. Νέας Κυδωνίας Χανίων

Δικαίωμα συμμετοχής
– Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, εκτός των 16 πρώτων ανδρών και 12 πρώτων γυναικών της τρέχουσας βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (εκτός και αν οι ίδιοι αθλητές/τριες πάρουν έγκριση από την Ε.Ο.ΠΕ.).
– Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στους αγώνες είναι η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης, με την οποία οι αθλητές αποδέχονται αφενός τους κανονισμούς του τουρνουά και αφετέρου ότι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την προσωπική τους υγεία. Όσον αφορά τους ανήλικους, η Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να παραδίδεται υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα. 

Κανονισμοί
– Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς παιδιάς (FIVB Official Beach Volleyball Rules 2013-2017) και η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα προσαρμογής και επιδιαιτησίας.
– Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια των αγώνων ασκείται από την οργανωτική επιτροπή. Η οργανωτική επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της μπορεί να επιβάλει άμεσα αγωνιστικές ποινές (επίπληξη, αποβολή από το τουρνουά κ.α).

Διαιτησία
– Η διαιτησία των αγώνων για όλες τις κατηγορίες γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες όπως τους ορίζει η οργανωτική επιτροπή κάθε τουρνουά. Εκτός των ειδικών περιπτώσεων (τελικοί – ημιτελικοί) που η οργανωτική επιτροπή μπορεί να κρίνει διαφορετικά.

Κατηγορίες
– Αντρών
– Γυναικών

Τρόπος διεξαγωγής τουρνουά
– Το ταμπλό των αγώνων θα είναι διπλού αποκλεισμού με 24 ομάδες και για τους άντρες και για τις γυναίκες
– Αν οι δηλωθείσες ομάδες σε κάποια κατηγορία ξεπερνούν τις 24, θα διεξαχθεί προκριματική φάση. Μέσω προκριματικών θα περνούν στο κυρίως ταμπλό 4 ομάδες. Οι υπόλοιπες 20 του κυρίως ταμπλό, οι 14 θα προκύπτουν από τη βαθμολογία του συλλόγου, ενώ οι υπόλοιπες 6 ή από wild card που θα δώσει η οργανωτική επιτροπή σε ανταγωνιστικές ομάδες ή από τη βαθμολογία του συλλόγου.
– Οι αγώνες  θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 15 πόντους.
– Αλλαγή γηπέδων θα γίνεται κάθε 7 πόντους.

Συμμετοχές
– Το παράβολο συμμετοχής είναι 10€ ανά αθλητή/τρια.
– Συμμετοχές ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 και ώρα 22:00 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κατάταξη ομάδων
– Οι ομάδες θα τοποθετηθούν στο ταμπλό βάση της βαθμολογίας που έχουν συγκεντρώσει συμμετέχοντας στα τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογος την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
– Οι ομάδες με μηδενική ή ίση βαθμολογία θα τοποθετηθούν στο ταμπλό βάση του χρόνου που θα δηλώσουν συμμετοχή στο τουρνουά.

Έπαθλα
– Θα δοθούν μετάλλια και κύπελλα στις 2 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας

– Για τις ομάδες εκτός νομού Χανίων που θα συνεχίζουν αγωνιστικά και την Κυριακή, θα καλυφθεί μέχρι ένα ποσό η διανυκτέρευσή τους Σάββατο βράδυ. 

Πρόγραμμα Αγώνων
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 (Προκριματικά, αν χρειαστούν)
Τεχνική σύσκεψη: 15:00 ΜΜ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Τεχνική σύσκεψη: 10:00 ΠΜ 
Ώρα έναρξης αγώνων: 10:30 ΠΜ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης αγώνων: 10:00 ΠΜ

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόσει ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Διοργανωτές
Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας – Χανίων
Δήμος Χανίων