Προκύρηξη Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2018-2019

Το Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2018-2019 είναι μια σειρά από 7 τουρνουά, που θα διεξαχθούν στο Ρέθυμνο και στα Χανιά σε συνεργασία του Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας και του Ρέθυμνο Volley Club. Τόπος διεξαγωγής θα είναι οι εγκαταστάσεις στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά και οι εγκαταστάσεις στην παραλία Ρεθύμνου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

1ο τουρνουά 

21 Οκτωβρίου 2018 στα Χανιά

2ο τουρνουά

4 Νοεμβρίου 2018 στο Ρέθυμνο

3ο τουρνουά

25 Νοεμβρίου 2018 στα Χανιά

4ο τουρνουά

20 Ιανουαρίου 2019 στο Ρέθυμνο

5ο τουρνουά

17 Φεβρουαρίου στα Χανιά

6ο τουρνουά

17 Μαρτίου στο Ρέθυμνο

7ο τουρνουά (Τελικός)

14 Απριλίου στα Χανιά 

Σημ: Σε περίπτωση ακατάλληλου καιρού η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να αναβάλλει το τουρνουά για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τοποθεσίες διεξαγωγής:

Χανιά: Παραλία Αγίων Αποστόλων, Αθλητικές εγκαταστάσεις Α.Σ. Beach Volleyball Χανίων

Ρέθυμνο: Κεντρική παραλία Ρεθύμνου

Κανονισμοί
Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς παιδιάς (FIVB Official  Beach Volleyball Rules) και η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα προσαρμογής και επιδιαιτησίας.
Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια των αγώνων ασκείται από την οργανωτική επιτροπή. Η οργανωτική επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της μπορεί να επιβάλει άμεσα αγωνιστικές ποινές (επίπληξη, αποβολή από το τουρνουά κ.α).

Κατηγορίες
Σε κάθε τουρνουά θα διεξάγονται τουρνουά ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε 2 κατηγορίες: Golden & Silver δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να λάβουν μέρος ανάλογα με το αγωνιστικό τους επίπεδο.
Σε οποιαδήποτε κατηγορία (είτε στους άντρες, είτε στις γυναίκες) αν οι συνολικές συμμετοχές δεν είναι από 5 και άνω, θα εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγχωνεύονται οι ομάδες των 2 κατηγοριών και θα διεξάγεται ένα τουρνουά ή το ενδεχόμενο ακύρωσης του τουρνουά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η απόφαση για την παραπάνω μεταβολή θα λαμβάνεται με βάση και το συνολικό αριθμό δηλωθέντων ομάδων.

Σύστημα αγώνων

Διπλού αποκλεισμού. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα κατακτήσει 2 σετ. Τα 2 πρώτα σετ θα παίζονται στους 15 πόντους, σε περίπτωση 3ου σετ (tie break) θα παίζεται στους 11 πόντους.
Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνεται σε μια ημέρα.  Σε περίπτωση που στο ταμπλό μιας κατηγορίας θα δηλωθούν πάνω από 16 ομάδες, τότε είτε θα διεξάγονται προκριματικά το Σάββατο, είτε θα διεξάγεται διευρυμένο ταμπλο που θα διαρκεί 2 μέρες και θα ξεκινά το Σάββατο (με προσπάθεια να γίνουν μόνο αγώνες ομάδων που εδρεύουν στον εκάστοτε νομό).
Η οργανωτική επιτροπή, διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει εξ’ολοκλήρου το παραπάνω σύστημα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή λόγω πρακτικών περιορισμών (μικρή διάρκεια ημέρας).

Συμμετοχές
10 ευρώ/άτομο (εκτός αν προσφέρεται μπλούζα, τότε είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί η τιμή) 

Βαθμολογία – Κατάταξη ομάδων

Για τη βαθμολογία των ομάδων ισχύει το σύστημα βαθμολόγησης του ΑΣ Beach Volley Νέας Κυδωνίας, που μπορείτε να δείτε εδώ:

Σύστημα βαθμολόγησης

Για την κατάταξη στις αρχικές λίστες κάθε τουρνουά,εκτός από το πρώτο, θα χρησιμοποιείται η βαθμολογία που προκύπτει από τις συμμετοχές στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων. Μόνο για το πρώτο τουρνουά οι αθλητές θα καταταχθούν από τη γενική βαθμολογία του ΑΣ Beach Volley Νέας Κυδωνίας.
Η συνολική βαθμολογία κάθε αθλητή στη σειρά, θα προκύπτει από τις 5 καλύτερες επιμέρους βαθμολογίες στα τουρνουά (ουσιαστικά από τα 6 πρώτα θα προσμετρηθούν οι 5 καλύτερες του κάθε αθλητή) και η βαθμολογία του 7ου και τελικού τουρνουά, η οποία θα μετρήσει διπλά

Τη συνολική βαθμολογία της σειράς μπορείτε να την παρακολουθείτε εδώ.

Έπαθλα
ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ σε όλες τις κατηγορίες:
Μετάλλια

Δώρα από χορηγούς του εκάστοτε τουρνουά

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Οι 2 πρώτοι στη συνολική βαθμολογία της Golden κατηγορίας Αντρών και οι 2 πρώτες στη συνολική βαθμολογία της Golden κατηγορίας Γυναικών θα κερδίσουν ως έπαθλο τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και συμμετοχής σε ένα από τα Masters του καλοκαιριού 2019. Οι 2 πρώτοι σε κάθε κατηγορίας Silver θα κερδίσουν ως έπαθλο μια μπάλα. Σε περίπτωση εύρεσης επιπρόσθετων χορηγών η λίστα δώρων θα εμπλουτιστεί, ώστε να επιβαβευθούν και οι επόμενοι πέραν των 2 πρώτων κάθε κατηγορίας.

Διοργανωτές
Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας – Χανίων

Ρέθυμνο Volley Club