Παγκρήτιο Τουρνουά Juniors Regional Κ17 & Κ19

Πληροφορίες | Αρχικές Λίστες | Προκριματικά | Κυρίως Ταμπλό | Κατάταξη | Φωτογραφίες

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.ΚΡΗΤΗΣ , σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΟΠΕ, του εσωτερικού κανονισμού και των αντίστοιχων προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων Beach-Volley Juniors Παίδων – Κορασίδων (Κ17) και Εφήβων – Νεανίδων (Κ19) 2024, της Ε.Ο.ΠΕ.,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τα αναπτυξιακά (Regional Juniors) πρωταθλήματα Beach-Volley 2024 για την Περιφέρεια Κρήτης τα οποία θα διεξαχθούν σύμφωνα με ότι προβλέπεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις της ΕΟΠΕ. Το πρωτάθλημα των Κ17 Παίδων – Κορασίδων που έχουν γεννηθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2008, καθώς και το πρωτάθλημα των Κ19 Εφήβων – Νεανίδων που έχουν γεννηθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2006, θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις/η και οι πρωταθλητές θα αναδειχθούν από τα αποτελέσματα των Τελικών. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τα περιφερειακά τουρνουά:

Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων (Κ17)
• Σάββατο 29/06/2024 στα Χανιά (Αγ. Αποστόλους Χανίων)
• Σάββατο 13/07/2024 στο Ηράκλειο (Karteros Beach Sports Center)

Κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων (Κ19)
• Κυριακή 30/06/2024 (Χανιά ) (Αγ. Αποστόλους Χανίων)
• Κυριακή 14/07/2024 (Ηράκλειο) (Karteros Beach Sports Center)

Οι Τελικοί της Ε.Σ.ΠΕ.Κ θα διεξαχθούν:
Για την κατηγορία Παίδων (Κ17) 20 Ιουλίου 2024 (Αγ. Αποστόλους Χανίων)
Για την κατηγορία Κορασίδων (Κ17) 21 Ιουλίου 2024 (Αγ. Αποστόλους Χανίων)
Για την κατηγορία Εφήβων – Nεανίδων (Κ19) 28 Ιουλίου 2024 (Karteros Beach Sports Center)

Παίδων- Εφήβων: Κλειστό Ταμπλώ 8 ή 12 ομάδων (ανάλογα με τις συμμετοχές),
Κορασίδων- Νεανίδων : Κλειστό ταμπλώ 12 ομάδων

Οι αθλητές και αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά και των δύο κατηγοριών, είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στην τεχνική σύσκεψη που θα πραγματοποιείται μια (1) ώρα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων. Οι τοπικοί συνδιοργανωτές για κάθε τουρνουά είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τεχνική υποστήριξη των αγώνων (επίσημη διαιτησία, επίσημο Φ.Α., ιατρική περίθαλψη, άρτια κατάσταση γηπέδων, ομπρέλες σκίασης στους αγωνιζόμενους, νερά, κλπ). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες στοιχειοθετούν αθλητική ή φυσική εντοπιότητα της Κρήτης, σύμφωνα με την προκήρυξη ΕΟΠΕ Juniors 2024 και δηλώσουν συμμετοχή με τους εξής τρόπους:

1. Στα γραφεία της Ένωσης,
2. Με email: [email protected]
έως και την προηγούμενη Δευτέρα πριν από κάθε τουρνουά και μέχρι 14.00 ώρα.

Οι αθλητές / αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Τουρνουά Beach Volley Juniors Regional (Εφήβων – Νεανίδων) και (Παίδων – Κορασίδων) 2024, πρέπει να έχουν εγγραφεί ή ανανεώσει προηγουμένως την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητών Beach-Volleyball της ΕΟΠΕ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έως την έναρξη της τεχνικής σύσκεψης κάθε τουρνουά, και να καταβάλουν παράβολο συμμετοχής για κάθε τουρνουά, για κάθε αθλητή 10 ευρώ στον τεχνικό υπεύθυνο.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες διεκδικούν την απ’ ευθείας πρόκριση τους στο Κυρίως Ταμπλό του Τελικού Τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Volley Juniors Κ17 & Κ19 σύμφωνα με το άρθρο 1.3 της Γενικής Προκήρυξης Κ17 και Κ19.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ
Κάθε ομάδα μπορεί να λάβει μέρος σε όλα τα Τουρνουά. Για κάθε θέση της τελικής κατάταξης των ομάδων και των αθλητών που τις αποτελούν, θα αποκτούν και οι δύο (ομάδες/αθλητές) τους αντίστοιχους βαθμούς στην Ατομική και Ομαδική Κατάταξη (Συνημμένος Πίνακας).

Στο 1 ο Τουρνουά, τις τέσσερις πρώτες θέσεις του Κυρίως Ταμπλώ θα καταλάβουν οι ομάδες που έχουν ομαδική ή ατομική βαθμολογία από την προηγούμενη σεζόν 2023 στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία Κ17 ή Κ19, και θα καταταχθούν στις αντίστοιχες θέσεις, ανάλογα με τους βαθμούς τους. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ο αριθμός των ομάδων που θα περάσουν από Ανατολική και Δυτική Κρήτη θα είναι ανάλογος των συμμετοχών στα αντίστοιχα προκριματικά τουρνουά

Στο 2 ο Τουρνουά, τις τέσσερις πρώτες θέσεις του Κυρίως Ταμπλώ θα καταλάβουν οι ομάδες που έχουν ομαδική ή ατομική βαθμολογία από το 1ο τουρνουά 2024 στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία Κ17 ή Κ19, και θα καταταχθούν στις αντίστοιχες θέσεις, ανάλογα με τους βαθμούς τους. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ο αριθμός των ομάδων που θα περάσουν από Ανατολική και Δυτική Κρήτη θα είναι ανάλογος των συμμετοχών στα αντίστοιχα προκριματικά τουρνουά.

Στα ταμπλώ των Τελικών τουρνουά Κ17 και Κ19, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ οι 12 (σε 12άρι ταμπλώ) ή οι 8 (σε 8άρι ταμπλώ) ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία στα 2 προκριματικά τουρνουά της αντίστοιχης κατηγορίας.

Τα ζευγάρια για τη συμμετοχή τους στα Τελικά τουρνουά θα πρέπει να έχουν αγωνιστεί μαζί ως ζευγάρι σε ένα τουλάχιστον προκριματικό τουρνουά της αντίστοιχης κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση των πρωταθλητριών ομάδων Regional Κ17 και Κ19 στα αντίστοιχα ταμπλό των Τελικών Τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Juniors 2024 θα γίνεται με συντελεστή 0.5 της ισχύουσας βαθμολογίας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με το σύστημα των ΟΜΙΛΩΝ. Ο Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά δύναται να τροποποιήσει το αγωνιστικό σύστημα σε ταμπλό ΔΙΠΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, ανάλογα με τις συμμετοχές. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το αγωνιστικό σύστημα Συνεχούς Καταγραφής Πόντων, σύμφωνα με τις Προκηρύξεις της Ε.Ο.ΠΕ.

Υπεύθυνος για κάθε τουρνουά θα είναι ο τεχνικός υπεύθυνος που θα ορίζει η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.

Οι όροι διεξαγωγής των τουρνουά και οτιδήποτε δεν προβλέπεται στη παρούσα προκήρυξη, καθορίζονται στις γενικές προκηρύξεις Κ17 και Κ19 της ΕΟΠΕ., ενώ η οργανωτική επιτροπή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ θα μπορεί κατά περίπτωση, σύμφωνα πάντα με την γενική προκήρυξη να αποφασίζει κατά περίπτωση για οργανωτικά θέματα των αγώνων που θα ανακοινώνει έγκαιρα στο site της Ένωσης.