3o Παγκρήτιο Αντρών & Γυναικών «Νίκος Κατούφας»

Πληροφορίες | Αρχική Λίστα | Προκριματικά | Αποτελέσματα | Κατάταξη | Φωτογραφίες

Το τουρνουά θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την βοήθεια της μικρής Ραφαέλας. Για την ενίσχυσή της θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα ala carte δείπνο για δύο άτομα στο roof garden στο ξενοδοχείο Almyrida resort. Τιμή κλήρου 5€.

Παγκρήτιο Αντρών & Γυναικών «Νίκος Κατούφας»
3η φάση του Παγκρήτιου Σιρκουί 2012

Προκριματικά: (εφόσον υπάρξουν)
Τεχνική σύσκεψη: Παρασκευή 27/07/2012 και ώρα:14:30
Έναρξη προκριματικών: Παρασκευή 27/07/2012 και ώρα 15:00

Ταμπλό:
Τεχνική σύσκεψη Σάββατο 28/07/2012 και ώρα 12:30
Έναρξη παιχνιδιών: Σάββατο 28/07/2012 και ώρα 13:00

Η συμμετοχή στις τεχνικές Συσκέψεις των αθλητών – αθλητριών είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση μη συμμετοχής ομάδας στην τεχνική Σύσκεψη του Κυρίως Ταμπλώ, αυτή αποκλείεται από το τουρνουά και την θέση της καταλαμβάνει η επόμενη από το προκριματικό τουρνουά με την υψηλότερη βαθμολογία, που παρίσταται στην διαδικασία της Τεχνικής Σύσκεψης.

Τοποθεσία διεξαγωγής
Άγιοι Απόστολοι, Αθλητικές εγκαταστάσεις beach volleyball Α.Σ. Νέας Κυδωνιάς Χανίων

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν :
1. Άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 14 ετών.
2. Για τους κάτω των 18 ετών χρειάζεται γραπτή έγκριση από τον κηδεμόνα τους.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:
Όσοι το επιθυμούν (δεν απαιτείται εγγραφή σε μητρώο, θέματα ιατρού/ ασφαλίσεων αφορούν το διοργανωτή), εκτός των 32 πρώτων ανδρών και 24 πρώτων γυναικών της τελικής πανελλήνιας κατάταξης 2011. Εάν η διοργάνωση διεξαχθεί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος 2012 αποκλείονται συμμετοχής και οι πρώτοι 16 άνδρες και γυναίκες της τρέχουσας βαθμολογίας.
Ζευγάρια που θα συμμετέχουν σε master του 2012 θα πρέπει να ζητήσουν έγγραφο από την Ε.Ο.ΠΕ, μέσω της Ε.Σ.ΠΕ.Κ για να συμμετέχουν στο SATELLITE της Κρήτης

Δικαιολογητικά
1. Αίτηση συμμετοχής η οποία θα περιέχει πλήρη ατομικά στοιχεία για κάθε μέλος της ομάδας με ημερομηνία γέννησης, αριθμό ταυτότητος και τηλέφωνο για επικοινωνία (για κάθε τουρνουά ξεχωριστά).
2. Υπεύθυνη Δήλωση του ιδίου αν είναι πάνω από 18 ετών ή του γονέα του εάν είναι κάτω από 18 ετών που θα αναλαμβάνει την ευθύνη ότι είναι κλινικά υγιής και ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο διοργανωτής ή επικυρωμένη φωτοτυπία του αθλητικού δελτίου του αθλητή/τριας για το έτος 2012. Τα παραπάνω επιδίδονται στην οργανωτική επιτροπή στην Τεχνική Σύσκεψη κάθε τουρνουά.

Δηλώσεις συμμετοχής
1. Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.
2. Μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένων τραυματισμών (όπου πρέπει να παρουσιάζεται ιατρική βεβαίωση) και μόνο μέχρι 2 ώρες πριν την τεχνική σύσκεψη. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα θεωρείται ελλιπής και αποκλείεται.
3. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης η ομάδα θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει την επιτροπή beach volley με παράλληλη υποχρέωση ηλεκτρονικής επιβεβαίωσης ΠΡΙΝ από την τεχνική σύσκεψη του Προκριματικού Τουρνουά (για ομάδες που μετέχουν σε αυτό) ή ΠΡΙΝ την τεχνική σύσκεψη του κυρίως Ταμπλώ (για ομάδες main draw). Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη προσέλευσης, ο κάθε αθλητής που απαρτίζει την ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση των μισών βαθμών που απονέμονται στην ομάδα της πρώτης θέσης της τελικής κατάταξης του τουρνουά. Σε περίπτωση επανάληψης η ποινή διπλασιάζεται και η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την ΑΠΟΒΟΛΗ των αθλητών από τη διοργάνωση.
4. Παράβολο συμμετοχής, 10€.

Ταμπλό αγώνων
16 ανδρών / 12 γυναικών
Απευθείας στο ταμπλό προκρίνονται oι πρώτες επτά (7) από τη συνολική μέχρι τότε βαθμολογία ομάδες ανδρών και οι πρώτες πέντε (5) γυναικών, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις εφόσον υπάρχουν περισσότερες από τις απαιτούμενες δηλώσεις συμμετοχής, θα γίνουν προκριματικοί αγώνες με τρόπο και σε ημέρα που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή.
Είναι δυνατόν με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπή να δοθεί μία (1) ελεύθερη συμμετοχή (WILD CARD) για κάθε φύλλο. Η ομάδα αυτή τοποθετείται στη 12η θέση για ταμπλώ των 16 ομάδων, στην 10η θέση για ταμπλώ 12 ομάδων.

Έπαθλα
Θα βραβευτούν οι 2 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και θα μοιραστούν δώρα ανάλογα με τους δωροθέτες:

1η θέση αντρών, 2 τριήμερα σε 2 δίκλινα στο ξενοδοχείο Sirios Village, προσφορά του Aptera Travel
2η θέση αντρών, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Kiani Beach Resort
1η θέση γυναικών, 2 δίκλινα από 1 διανυκτέρευση στο Thalassa Beach Resort
2η θέση γυναικών, 2 χτενίσματα/κουρέματα από τον κομμωτή της miss Κρήτη, Μ. Τσότρα, και 2 θεραπείες σώματος (μασάζ) στο Almyrida Resort Spa

Και στους 8 αθλητές/τριες των τελικών θα δοθούν αθλητικές τσάντες, προσφορά του Στάυρος Σπορ.

Ενστάσεις – Τιμωρίες αθλητών
1. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στα τουρνουά έχει το δικαίωμα υποβολής ένστασης. Εάν και εφόσον η ένσταση υποβλήθηκε νομότυπα σύμφωνα με τους Εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΟΠΕ και τους Διεθνείς Κανονισμούς θα εξετάζεται επιτόπου από την οργανωτική επιτροπή η οποία θα ορίζεται από την Επιτροπή Beach Volley της ΕΣΠΕΚ.Η Επιτροπή αυτή θα ορίζεται πριν την έναρξη του τουρνουά και θα στελεχώνεται από ένα εκπρόσωπο της Επιτροπής Beach Volley, τον αγωνιστικό διευθυντή του τουρνουά και τον αρχαιότερο των διαιτητών από αυτούς που διαιτητεύουν στο συγκεκριμένο τουρνουά.
Η απόφαση της Επιτροπής αυτής, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να επιλύει κάθε τυχόν πρόβλημα που ήθελε προκύψει κατά την διάρκεια του τουρνουά, είναι τελεσίδικη. Το παράβολο ενστάσεως ορίζεται σε €50.00
2. Σε περίπτωση καταγγελίας αθλητή από αθλητή, φίλαθλο, διαιτητή, από την οργανωτική επιτροπή κάποιου τουρνουά, ή από μέλος της Επιτροπής Beach Volley της ΕΣΠΕΚ,η επιτροπή Beach Volley της ΕΣΠΕΚ έχει την εξουσία και την δυνατότητα να εξετάσει την καταγγελία και να επιβάλει εάν το κρίνει σκόπιμο ποινές οι οποίες προβλέπονται στο ποινολόγιο των Εσωτερικών Κανονισμών της ΕΟΠΕ.

Υποχρεώσεις Αθλητών
1. Οι αθλητές υποχρεούνται να αγωνίζονται με τις φανέλες που θα τους δοθούν από την οργανωτική επιτροπή. Αθλητής ο οποίος δεν συμμορφώνεται αποβάλλεται και η ομάδα κηρύσσεται ελλιπής και αποκλείεται.
2. Οι αθλητές υποχρεούνται στις απονομές να παρουσιάζονται με τις φανέλες που θα τους δοθούν από την οργανωτική επιτροπή.
3. Απαγορεύεται οι αθλητές και αθλήτριες να προωθούν διαφημιστικά, προϊόντα ή υπηρεσίες στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων χωρίς την έγκριση της διοργανωτικής επιτροπής.

Διαφημήσεις – Εμφανίσεις αθλητών
1. Κάθε αθλητής έχει τα δικαιώματα διαφήμισης στο πίσω μέρος της φανέλας του και στο παντελονάκι του σε συγκεκριμένες διαστάσεις (Μία 30cm X 15cm στο πίσω μέρος της φανέλας και δύο 20cm X 10cm στο μπροστινό ή πίσω μέρος) εάν δεν τους δοθεί φανέλα ή μπούστο από την Οργανωτική Επιτροπή.
2. Κάθε αθλητής που προτίθεται να τοποθετήσει χορηγό στο παντελονάκι ή την φανέλα του υποχρεούται να το δηλώσει προς έγκριση στην διοργανωτική επιτροπή έγκαιρα. Η Οργανωτική Επιτροπή θα εγκρίνει ή απορρίπτει την διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.
3. Υπογραμμίζεται ότι οι αθλητές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ποιότητα, εμφάνιση και παρουσία της διαφήμισης που θα παρουσιάζουν.
4. Απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων βλαβερών προς την υγεία ή προϊόντων εχόντων σχέση με θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές σκοπιμότητες ενώ η επιτροπή Beach Volley της ΕΣΠΕΚ μπορεί να αποκλείσει την διαφήμιση κάποιου προϊόντος αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις θεμελιώδης αρχές του Αθλητισμού και Ολυμπισμού.
5. Ομοίως απαγορεύεται η διαφήμιση ανταγωνιστικών προς τους επίσημους χορηγούς του πρωταθλήματος προϊόντων.
6. Οι αθλητές-αθλήτριες επιβάλλεται να παρουσιάζονται στο γήπεδο με ομοιόμορφη εμφάνιση.

Διοργανωτές
Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας – Χανίων
Ε.Σ.ΠΕ. Κρήτης
Δήμος Χανίων

Χορηγοί
Almyrida Resort & Spa
Aptera Travel
Kiani Beach Resort
Thalassa Beach Resort
Στάυρος Σπορ