17th Nova Beach Volley Tournament Ανδρών, Γυναικών & U16

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

• Δικαίωμα συμμετοχής για τις κατηγορίες GOLDEN και SILVER έχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, εκτός των 16 πρώτων ανδρών και 12 πρώτων γυναικών της τρέχουσας βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (εκτός και αν οι ίδιοι αθλητές/τριες πάρουν έγκριση από την Ε.Ο.ΠΕ.).

• Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς παιδιάς (FIVB Official Beach Volleyball Rules 2013-2016) και η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα προσαρμογής και επιδιαιτησίας.

• Έγκυρη θεωρείται κάθε συμμετοχή εφόσον έχει λάβει γραπτώς απαντητική ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή (Nova), από το e-mail novasports-beachvolley@forthnet.gr. Η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα να απορρίψει συμμετοχές που δεν τηρούν σωστές προδιαγραφές (λανθασμένα στοιχεία συμμετοχής, πειθαρχικά παραπτώματα κατά το παρελθόν, κ.α).

• Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στους αγώνες είναι η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης, με την οποία οι αθλητές αποδέχονται αφενός τους κανονισμούς του τουρνουά και αφετέρου ότι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την προσωπική τους υγεία. Όσον αφορά τους ανήλικους, η Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να παραδίδεται υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα. Στα υποχρεωτικά πεδία της Υπεύθυνης Δήλωσης περιλαμβάνονται ΑΦΜ & Αρ. Δελτίου Ταυτότητας.

• Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά αγωνίζονται σε προκριματικούς αγώνες την πρώτη ημέρα κάθε τουρνουά. Οι νικητές των προκριματικών αγώνων προκρίνονται στο τελικό ταμπλό την επόμενη ημέρα στην κατηγορία GOLDEN και οι ηττημένοι των προκριματικών συνεχίζουν τους αγώνες τους την επόμενη ημέρα στην κατηγορία SILVER.

• Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά θα πρέπει να παρευρεθούν ή τουλάχιστον να εκπροσωπηθούν, μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων στο “τεχνικό meeting’.

• Αγωνιστική εμφάνιση αθλητών: Απαγορεύεται η χρήση αγωνιστικής εμφάνισης που φέρει λογότυπο εταιρίας ανταγωνιστικής προς τις υπηρεσίες και δραστηριότητες των εταιριών Forthnet και Nova.

• Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια των αγώνων ασκείται από την οργανωτική επιτροπή. Η οργανωτική επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της μπορεί να επιβάλει άμεσα αγωνιστικές ποινές (επίπληξη, αποβολή από το τουρνουά κ.α).

• Η διαιτησία των αγώνων για όλες τις κατηγορίες γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες όπως τους ορίζει η οργανωτική επιτροπή κάθε τουρνουά. Εκτός των ειδικών περιπτώσεων (τελικοί – ημιτελικοί) που η οργανωτική επιτροπή μπορεί να κρίνει διαφορετικά.

• Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει coach (συμμετοχή στα ταιμ άουτ).

• Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στους παρόντες κανονισμούς και αφορούν τους κανονισμούς παιδιάς, λαμβάνονται υπόψιν τα ισχύοντα στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.

• Δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής στο τουρνουά.

• Το “σφύριγμα λήξης” του Nova Beach Volley Tournament θα δώσει τη σκυτάλη στην αντίστοιχη τελετή απονομής, όπου θα δοθούν βραβεία και μετάλλια στις πρώτες ομάδες.

• Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόσει ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα ανάλογα με τις περιοχές και το σύνολο των συμμετοχών.

17th NOVASPORTS BEACH VOLLEY TOURNAMENT – ΧΑΝΙΑ

Η διοργάνωση στα ΧΑΝΙΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 (προκριματικά), Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου Beach Volley Ν. Κυδωνίας στην παραλία Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Οι κατηγορίες είναι:

GOLDEN ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

SILVER ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

U16 (under sixteen) ΑΓΟΡΙΩΝ & U16 (under sixteen) ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων – ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ U16 10.00 ΠΜ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 10.3Ο ΠΜ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 15.00 ΜΜ (θα σταλεί αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων στα e-mails των αθλητών)

Κατηγορίες Ανδρών & Γυναικών GOLDEN και SILVER – ΧΑΝΙΑ

Στα προκριματικά που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου συμμετέχουν έως 28 ομάδες ανδρών και έως 28 ομάδες γυναικών, με σειρά προτεραιότητας, βάσει του χρόνου υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής. Οι 14 νικήτριες ομάδες των ανδρών και οι 14 νικήτριες ομάδες των γυναικών θα αγωνισθούν το Σάββατο 9 Ιουλίου στην κατηγορία GOLDEN. Οι 12 καλύτερες ομάδες από τους ηττημένους (θα μετρήσουν πρώτα τα κερδισμένα σετ και μετά το σύνολο των πόντων) θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στην κατηγορία SILVER, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων.

Οι αγώνες για το τελικό ταμπλό των ΑΝΔΡΩΝ και το τελικό ταμπλό των ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην κατηγορία GOLDEN θα διεξαχθούν με 18 ομάδες και σύστημα ομίλων, στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων. Στην επόμενη φάση προκρίνονται 12 ομάδες (απευθείας στα προημιτελικά οι 4 καλύτερες πρώτες ομάδες των ομίλων).

Οι αγώνες για το τελικό ταμπλό των ΑΝΔΡΩΝ και το τελικό ταμπλό των ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην κατηγορία SILVER θα διεξαχθούν με 12 ομάδες και σύστημα ομίλων (οι αγώνες των ομίλων 1 σετ στους 25 πόντους, ημιτελικοί και τελικοί 2 νικηφόρα σετ στους 15 πόντους). Στην επόμενη φάση στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Δικαίωμα για απευθείας συμμετοχή στο ταμπλό της κατηγορίας GOLDEN έχουν 4 ομάδες ανδρών και 4 ομάδες γυναικών. Προηγούνται οι περσινές πρωταθλήτριες ομάδες του τουρνουά, οι πρώτοι της τρέχουσας βαθμολογίας, οι πρωταθλητές/τριες του Beach Cup 2015-16 και σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις θα δοθούν Wild cards. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν προκριματικούς αγώνες, με μονό αποκλεισμό, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Αγίων Αποστόλων. Κατά την διάρκεια των προκριματικών θα τηρηθεί η περσινή βαθμολογία των αθλητών που έλαβαν μέρος στο 16th Nova Beach Volley Tournament και η σειρά προτεραιότητας από τον αριθμό δήλωσης συμμετοχής.

Βραβεία κατηγορίας GOLDEN

ΑΝΔΡΕΣ

Στις 4 πρώτες νικητήριες ομάδες θα διανεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 1.000€.

1η θέση 450 €

2η θέση 250 €

3η θέση 150 €

4η θέση 150 €

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στις 4 πρώτες νικητήριες ομάδες θα διανεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 660€.

1η θέση 300 €

2η θέση 200 €

3η θέση 80 €

4η θέση 80 €

Βραβεία κατηγορίας SILVER

ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η θέση – ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 100€

2η θέση – ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 60€

Κατηγορία U16 Αγοριών & U16 Κοριτσιών – ΧΑΝΙΑ

Στους αγώνες συμμετέχουν μέχρι 12 ομάδες αγοριών ή κοριτσιών. Οι ομάδες αγωνίζονται σε ομίλους στο 1 νικηφόρο σετ των 25 πόντων με εξαίρεση τους ημιτελικούς και τελικούς που θα αγωνίζονται στα 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων. Οι αγώνες των ομίλων θα διεξαχθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή 10 Ιουλίου πριν τους τελικούς ανδρών και γυναικών.

Βραβεία κατηγορίας U16 Αγοριών & U16 Κοριτσιών

1η θέση – ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 60€

Προσοχή: Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου επιτρεπτού αριθμού συμμετοχών (32 ομάδες) που είναι εφικτό να φιλοξενηθούν στη διάρκεια της 3ήμερης διοργάνωσης, νωρίτερα από την 6η Ιουλίου 2016, η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διατηρεί το δικαίωμα να κλείσει το ταμπλό, προβαίνοντας στη σχετική ανακοίνωση στην παρούσα ιστοσελίδα.