Χρυσό και ασημένιο για τα… εθνικά δίδυμα

u19faΣε έναν εξαιρετικό τελικό, αντάξιο της δυναμικότητας των δύο ομάδων, η εθνική ομάδα των Βλαχάκη / Σπανού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία Κάτω των 19 ετών, αφήνοντας στη δεύτερη σετ τις Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου που ανήκουν στον εθνικό σχεδιασμό και σε τρεις εβδομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά Νέων που θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο.

Άννα Σπανού και Κωνσταντίνα Βλαχάκη, που τον 15αύγουστο θα παίξουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22 στη Βάρνα, έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και πανηγύρισαν με 2-0 (21-18, 21-19) με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ.

Αρχικά, στο πρώτο σετ, με τα μπλοκ της Σπανού και τα περάσματα της Βλαχάκη στην πίσω ζώνη, η εθνική ομάδα πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 11-6, αλλά οι Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου «επέστρεψαν» και μείωσαν στον πόντο (11-10). Ο άσος της Βλαχάκη έκανε το 13-10, ενώ στο 16-12 οι Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου πήραν έναν… τρελό πόντο που διήρκησε σχεδόν δύο λεπτά με απίστευτες άμυνες και από τις δύο ομάδες και όλο τον κόσμο να χειροκροτεί τις τέσσερις αθλήτριες.

Ένας ακόμα άσος της Βλαχάκη έκανε το σκορ 18-13 υπέρ της ομάδας της και παρότι οι Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου πλησίασαν σε 19-17 και 20-18, το σερβίς της Βακαλοπούλου στο φιλέ έδωσε το σετ στις Βλαχάκη / Σπανού με 21-18.

Στο δεύτερο σετ οι Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου ήταν μπροστά στο σκορ ως το 14-13, με πολύ καλό σερβίς. Η Σπανού πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους (άσος, επίθεση, μπλοκ) για το 14-14, αλλά η ίδια είχε άστοχη επίθεση και οι Μολδοβανίδη / Βακαλοπούλου ξαναπέρασαν μπροστά με 19-17. Εκεί όμως «μπλόκαραν» και έχασαν το σετ. Η Βλαχάκη έκανε το 18-19, η Σπανού το 19-19, η ίδια έβγαλε άμυνα και πήρε πόντο για το 20-19 και ένα λάθος των αντιπάλων έγραψε τον επίλογο!

Οι Βλαχάκη / Σπανού, που πριν από δύο εβδομάδες στο U23 περιορίστηκαν στην δεύτερη θέση, αυτή τη φορά πήραν το χρυσό μετάλλιο. «Κάναμε προπονήσεις, παίξαμε στο Open της Αιδηψού και βρήκαμε ρυθμό», εξήγησε η Άννα Σπανού με τη συμπαίκτριά της να προσθέτει: «Ακόμα και ψυχολογικά ήμασταν πιο έτοιμες. Το θέλαμε πολύ και το πήραμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Όσο για τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας; «Στόχος της ομοσπονδίας είναι μια μονοψήφια θέση και αυτό θέλουμε κι εμείς», είπε η Σπανού και συμπλήρωσε η Βλαχάκη: «Για την ακρίβεια, στόχος μας είναι να παίξουμε σωστό beach volley. Αν το κάνουμε, θα πετύχουμε τα παραπάνω».

Πιο δίπλα, απαρηγόρητες οι Τατιάνα Μολδοβανίδη και Μυρσίνη Βακαλοπούλου δήλωναν: «Δεν είμαστε ευχαριστημένες με την δεύτερη θέση. Θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε την πρωτιά». Πιο ψύχραιμη η Βακαλοπούλου εξήγησε πως: «Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο σετ που ήμασταν μπροστά με 19-17, αλλά κάναμε λάθη. Ας μην ξεχνάμε πως απέναντί μας είχαμε μια πολύ έμπειρη ομάδα. Είναι η εθνική ομάδα και δεν είναι τυχαία ομάδα…»

Τα δύο κορίτσια θα δώσουν την πρώτη τους… διεθνή παράσταση στο Προολυμπιακό τουρνουά Νέων στη Ρόδο (24-25 Αυγούστου) και τονίζουν: «Είμαστε σε όμιλο που ο προπονητής μας μας λέει πως δεν είναι ακατόρθωτο να περάσουμε. Θα δουλέψουμε πολύ ως τότε και θα πάμε για το καλύτερο».

Πηγή: volleyball.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...