Επιστροφή στις διοργανώσεις με το 4ο Winter Circuit

Το 1ο τουρνουά Αντρών/Γυναικών της χρονιάς θα διεξαχθεί από τον Σύλλογο το προσεχές Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Πιο αναλυτικά:

Ο Α.Σ. Beach Volley Χανίων θα διοργανώσει και φέτος το καθιερωμένο χειμερινό πρωτάθλημα (Winter Circuit 2023-2024). Οι ημερομηνίες των τουρνουά είναι οι εξής:

• 21-22 Οκτωβρίου 2023, Αντρών/Γυναικών
• 25-26 Νοεμβρίου 2023, Αντρών/Γυναικών
• 6-7 Ιανουαρίου 2024, Μικτό
17-18 Φεβρουαρίου 2024, Αντρών/Γυναικών
• 30-31 Μαρτίου 2024, Αντρών/Γυναικών Τελικός (Elite Pro)

Σημ: Σε περίπτωση ακατάλληλου καιρού η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να αναβάλλει το τουρνουά για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

4th Winter Circuit 2023-2024

Τοποθεσία διεξαγωγής:
Χανιά: Παραλία Αγίων Αποστόλων, Αθλητικές εγκαταστάσεις Α.Σ. Beach Volleyball Χανίων

Κανονισμοί:
Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς παιδιάς (FIVB Official Beach Volleyball Rules) και η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα προσαρμογής και επιδιαιτησίας.
Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια των αγώνων ασκείται από την οργανωτική επιτροπή. Η οργανωτική επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της μπορεί να επιβάλει άμεσα αγωνιστικές ποινές (επίπληξη, αποβολή από το τουρνουά κ.α).

Κατηγορίες:
Σε κάθε τουρνουά θα διεξάγονται 2 κατηγορίες: Golden & Silver δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να λάβουν μέρος ανάλογα με το αγωνιστικό τους επίπεδο.
Σε οποιαδήποτε κατηγορία (είτε στους άντρες, είτε στις γυναίκες, είτε στο μικτό) αν οι συνολικές συμμετοχές δεν είναι από 5 και άνω, θα εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγχωνεύονται οι ομάδες των 2 κατηγοριών και θα διεξάγεται ένα τουρνουά ή το ενδεχόμενο ακύρωσης του τουρνουά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η απόφαση για την παραπάνω μεταβολή θα λαμβάνεται με βάση και το συνολικό αριθμό δηλωθέντων ομάδων.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ενός αθλητή/τριας και στις δύο κατηγορίες.
Η οργανωτική επιτροπή, διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει μια ομάδα από το Silver στο Gold και αντίστοιχα.

Σύστημα αγώνων:
Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα one day race, δηλαδή σε μια ημέρα, από Κυριακή πρωί μέχρι το απόγευμα. Σε περίπτωση προκριματικών τότε οι αγώνες τους θα διεξάγονται το Σάββατο.
• Το ταμπλό των αντρών (gold) θα είναι 16αρι, με 4 ομίλους των 4 ομάδων. Το ταμπλό των γυναικών (gold & silver) καθώς και το ταμπλό των αντρών (silver) θα είναι 8αρι με 2 ομίλους των 4 ομάδων.
• Οι αγώνες θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 11 πόντους.
• Οι ομάδες θα καταλαμβάνουν θέσεις στο ταμπλό σύμφωνα με την βαθμολογία που αναγράφεται στο site του συλλόγου.
• Αν υπάρχουν περισσότερες από 16 συμμετοχές στους άντρες gold και περισσότερες από 8 στις υπόλοιπες κατηγορίες, τότε θα γίνονται προκριματικοί αγώνες για 4 θέσεις στο ταμπλό, το Σάββατο το μεσημέρι και ώρα 15:00. Οι ομάδες των προκριματικών θα ανακοινώνονται την Παρασκευή πριν το τουρνουά.
• Στην τεχνική σύσκεψη θα ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών για το ταμπλό.
• Η οργανωτική επιτροπή, διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει εξ’ ολοκλήρου το παραπάνω σύστημα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή λόγω πρακτικών περιορισμών (μικρή διάρκεια ημέρας).

Συμμετοχές:
Η συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά είναι 10€ εκτός του τελικού που θα είναι 20€ και θα προσφέρει μπλουζάκι, διαιτησία και χρηματικό έπαθλο (500€ για gold Ανδρών και 500€ για gold γυναικών).
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει σε όλα τα τουρνουά θα πρέπει να έχουν κάρτα υγείας αθλητή υπογεγραμμένη από καρδιολόγο σε ισχύ ή εναλλακτικά να υπογράφουν το σχετικό έντυπο με την δήλωση συμμετοχής τους στο κάθε τουρνουά.
Για την συμμετοχή στην τελική φάση (Elite Pro) θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο Elite Series της ομοσπονδίας, δηλώνοντας υποχρεωτικά τον φορέα που εκπροσωπείτε (δηλαδή τον σύλλογο) και να καταβάλλεται το παράβολο εγγραφής (5€, μια φορά με την εγγραφή).
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη του εκάστοτε τουρνουά και ώρα 21:00.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Βαθμολογία – Κατάταξη ομάδων:
Για τη βαθμολογία των ομάδων ισχύει το σύστημα βαθμολόγησης από την ΕΟΠΕ, που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ατομική βαθμολογία:
• 1η θέση 160 βαθμοί.
• 2η θέση 120 βαθμοί,
• 3η-4η θέση 100 βαθμοί,
• 5η-6η θέση 80 βαθμοί,
• 7η-8η θέση 60 βαθμοί,
• 9η-12η θέση 40 βαθμοί,
• 13-16η θέση 20 βαθμοί,
• 17η και κάτω θέση 10 βαθμοί

Για την κατάταξη στις αρχικές λίστες κάθε τουρνουά, θα χρησιμοποιείται η Βαθμολογία που προκύπτει από τις συμμετοχές στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων. Την βαθμολογία από το 1ο τουρνουά μπορείτε να την δείτε εδώ.

Διοργανωτές
Α.Σ. Beach Volley Νέας Κυδωνίας – Χανίων
Δήμος Χανιών

Χορηγοί:
• Iguana Beach Cafe

Ίσως σας ενδιαφέρουν…