Έγινε ο χειμώνας καλοκαίρι στο 6ο Beach Cup στα Χανιά

Μύρισε καλοκαίρι μέσα στον Φεβρουάριο και 70 ομάδες καθώς και πολλοί φίλοι του αθλήματος βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου για να παρακολουθήσουν τους 109 αγώνες που διεξήχθησαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Στην Παλλήνη είχαμε συμμετοχή 54 ομάδων και υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί η διεξαγωγή του Μεικτού Two Star τουρνουά, το οποίο θα γίνει το επόμενο Σάββατο. Μετά την ολοκλήρωση του θα ανακοινωθούν και οι πρωταθλητές χειμώνα.
Κύρια χαρακτηριστικά του 6ου Beach Cup στα Χανιά ήταν τα εξής:

– Στην κατηγορία One Star αντρών, για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση αγωνίστηκαν μαζί οι δίδυμοι Μίμης και Ηλίας Κουκάκης και κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η θέση. το μυστικό τους μάλλον ήταν πως μπέρδευαν τους αντίπαλους, καθώς δεν ήξεραν ποιόν να παίξουν.
– Στην κατηγορία One Star Μεικτό, νικητές στέφθηκαν ο Καραγιαννάκης Τάσος και η Τουλουπάκη Ρένα, οι οποίοι έπαιξαν για 1η φορά μαζί. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή της Ρένας σε μεικτό τουρνουά του Beach Cup.
– One Star γυναικών και πρώτο μετάλλιο για τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες. Αλεξιάδου Λένα και Πατσουμαδάκη Χριστίνα το ασημένιο και Καμηλάκη Αλέκα το χρυσό. Η τέταρτη “της παρέας”, η Καπετανάκη Αντιγόνη, είχε ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ίδια κατηγορία στο 4ο Beach Cup, με συμπαίκτρια την Στάφα Λεντιάνα.
– Ο καταπληκτικός τελικός στην κατηγορία Two Star γυναικών όπου η Βλαχάκη Μαρία και η Πρωιμάκη Αντιγόνη επικράτησαν των Μουτσάκη Αντιγόνη / Χριστοδουλάκη Κατερίνα με 2-0 σετ, κατακτώντας έτσι και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
– MVP επί τρία, καθώς δεν υπήρχε ένας πολυτιμότερος παίκτης αλλά μια ολόκληρη οικογένεια η οποία έφτασε σε δύο διαφορετικούς τελικούς, κατακτώντας 3 ασημένια μετάλλια. Ο λόγος για τους Φραγκιουδάκη Γιώργο που μαζί με την κόρη του Φραγκιουδάκη Ράνια έφτασαν μέχρι τον τελικό του One Star μεικτού τουρνουά και την μαμά Μουτσάκη Αντιγόνη η οποία έφτασε στα τελικά της κατηγορίας Two Star Γυναικών.

Ποιο αναλυτικά: Στην κατηγορία One Star αντρών οι Κουκάκης Ηλίας / Κουκάκης Μίμης επικράτησαν των Ντουσάκη Μιχάλη / Ντουντουλάκη Σταύρο με 2-0 σετ (15-12, 15-7). Στις γυναίκες η Καμηλάκη Αλέκα με συμπαίκτρια την Καπετανάκη Αντιγόνη κέρδισαν τις Πατσουμαδάκη Χριστίνα / Αλεξιάδου Λένα με 2-0 σετ (15-12, 15-11), ενώ στο μεικτό οι Καραγιαννάκης Τάσος / Τουλουπάκη Ρένα νίκησαν τους Φραγκιουδάκη Γιώργο / Φραγκιουδάκη Ράνια με 2-0 σετ (15-12, 15-11).

Στην κατηγορία Two Star, στους άντρες, οι Λίτος Μπάμπης / Γλυνιαδάκης Νίκος επιβλήθηκαν των Ντερμανάκη Γιάννη / Ανδρεαδάκη Μανώλη με 2-0 σετ (21-16, 21-15). Στις γυναίκες, Πρωιμάκη Αντιγόνη / Βλαχάκη Μαρία ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας τις Μουτσάκη Αντιγόνη / Χριστοδουλάκη Κατερίνα με 2-0 σετ (21-14, 21-15). Τέλος στο μεικτό, Γεωργακόπουλος Νεκτάριος και Χαζηράκη Ελένη νίκησαν τους Μπουρμπάκη Γιώργο / Χριστοδουλάκη Κατερίνα με 2-0 σετ (15-13, 15-13).

Τέλος, MVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε οι οικογένεια Φραγκιουδάκη οι οποίοι συμμετείχαν σε 2 τελικούς κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 6ο Beach Cup ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα διατέθηκαν προς την ενίσχυση του συμπολίτη μας, δημοσιογράφου και διαιτητή βόλεϊ Κοκκινάκη Ευτύχη, ο οποίος περνάει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…