«Ένα απ’ όλα» στο Βαλκανικό

Ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος τους οι Ελληνικές ομάδες στον 3ο σταθμό του Βαλκανικού τουρνουά το οποίο διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου το τριήμερο που μας πέρασε. Κύριο χαρακτηριστικό ο πολύς κόσμος ο οποίος ξεχείλισε πραγματικά τις κερκίδες των εγκαταστάσεων χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών.


Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η νεοσύστατη Εθνική ομάδα των Πηγιάννα Μεθενίτη / Άννα Σπανού όπου επικράτησαν στο μικρό τελικό των Ιωάννα Παρισάκη και Δήμητρα Μαναβή με 2-0 (21-11, 21-7). Νωρίτερα είχαν γνωρίσει την ήττα στην ημιτελική φάση από τις Τουρκάλες Νεζίρ/Τσετίν με 2-1 σετ (21-13, 21-23, 15-12). Το Χάλκινο αυτό μετάλλιο σε συνδυασμό με το ασημένιο που κέρδισαν στην Προύσα της Τουρκίας τους ανέβασε στην 2η θέση της κατάταξης των Βαλκανικών Τουρνουά.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου γνωρίζοντας την ήττα στο τελικό από την Τούρκικη ομάδα των Γκόζτεπε/Τζιτζίνογλου με 2-0 σετ (21-16, 21-19). Ωστόσο το μετάλλιο αυτό σε συνδυασμό με την 3η θέση στο τουρνουά της Τουρκίας του ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου και Ευαγγελία Μερτέκη επικρατώντας μετά από ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο τελικό των Τουρκάλων, Νεζίρ/Τσετίν με 2-0 σετ (21-18, 21-18). Το νεοσύστατο δίδυμο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αήττητο, ξεκινώντας ιδανικά τη νέα συνεργασία στην άμμο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…