Φινάλε και στο 6ο τουρνουά του Beach Cup

Ολοκληρώθηκε χτες σε Αθήνα και Χανιά η 2η φάση του καινοτόμου Beach Cup, το οποίο συνδιοργανώνουν αθλητικός φορέας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Arena Tournaments και ο Αθλητικός Σύλλογος Beach Volley Χανίων, με παραπάνω από 100 ομάδες να διεκδικούν μία θέση στο ταμπλό της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στα Χανιά στις 27 Μαΐου. Πιο αναλυτικά:

Στην κατηγορία Two Star Αντρών στα Χανιά, ο Μπάμπης Λίτος και ο Δαμιανός Χατζηδαμιανού επέστρεψαν στις διοργανώσεις ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό των Νεκτάριου Γεωργακόπουλου / Γιώργο Δασενάκη με 2-0 σετ (15-10, 15-10). Στην Αττική ο Τάσσος Πρέζας και ο Θωμάς Ευσταθίου νίκησαν τους Βαγγέλη Κοτσαμπά / Χρήστο Λάκιο με 2-1 σετ (10-15, 15-11, 11-7) δίνοντας ξανά ραντεβού στα Χανιά.

Στις γυναίκες, στην ίδια κατηγορία στην Αττική, Κέλλυ Μαρώση και Ματούλα Στογιανοπούλου, παρά το δύσκολο τους ξεκίνημα κατάφεραν να κατακτήσουν το τουρνουά, επικρατώντας στον τελικό της Σοφίας Νομικού και της Μαριλένας Χούντα με 2-0 σετ (15-9, 15-9). Στα Χανιά μετά από αμφίρροπες αναμετρήσεις στην τελική φάση αναμετρήθηκαν οι Ασπασία Ρηγάκου / Μαίρη Αντιμισιάρη και οι Πηνελόπη Βάρλα / Αντουαλένα Βασιλείου με τελικές νικήτριες τις πρώτες με 2-0 σετ (15-13, 15-12).

Στο μεικτό τουρνουά Two Star το ζεύγος των Φώτη Πασιούρα και Χαρά Τζολάκη το σήκωσαν -επιτέλους- στα Χανιά, νικώντας στην τελική φάση τους Κωνσταντίνο Χειλαδάκη / Ασλάνη Ιωάννα με 2-1 σετ (21-18, 18-18, 11-9). Στην Αττική πρωταθλητές στέφθηκαν οι Κώστας Σιακαβάρας και η Χριστίνα Φαράντζου, επικρατώντας του Δημήτρη Βασιλακόπουλου και της Ισμήνης Γαλιγάλη με 2-0 σετ (15-10, 15-10).

Στην κατηγορία One Star Αντρών στην Αττική, ο Ευτύχης Κόκκαλης με συμπαίκτη τον Δημήτρη Κουλούρη νίκησαν την νεοδημιούργητη ομάδα του Λορέντζου Χαλκούση και Βαλάντη Στεφανιδάκη με 2-1 σετ (12-15, 15-11, 11-8). Στα Χανιά, Σάκης Γαβριήλ (έκανε το 2 στα 2 μετά την νίκη του και στο μεικτό τουρνουά) και Χριστοδουλάκης Χρήστος κέρδισαν τους μικρούς Βαβαρεάν Κώστα και Νικάκη Μανώλη επίσης με 2-0 σετ (15-9, 15-11).

Στο One Star γυναικών στα Χανιά, στη τελική φάση έφτασαν οι «γνώριμες» ομάδες των Λεντιάνα Στάφα / Βοζινάκη Μαρία και των Παπαδάκη Άρτεμις / Ροβυθάκη Ράνια (οι οποίες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο προηγούμενο τουρνουά) όπου, αυτή την φορά, νικήτριες στέφθηκαν οι πρώτες με 2-0 σετ (15-13, 15-12). Στην Αττική η Ιουστίνη Παπαβασιλείου με την Ιωάννα Κολοκυθά νίκησαν με 2-0 σετ (15-10, 15-9) την Δήμητρα Ταρλαντά (πρώτο της μετάλλιο) με συμπαίκτρια την Μαρία Μαρώση.

Τέλος στο μεικτό One Star τουρνουά, στην Αττική έγινε ένας εξαιρετικός και με πολλές ανατροπές τελικός. Για την ιστορία, η Γεωργία Καθιότου (εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατηγορία της και τη συμμετοχή της στην τελική φάση) με συμπαίκτη τον Σπύρο Τσίτο νίκησαν με 2-1 σετ (15-10, 16-18, 13-11) την Μαρίνα Καραλή με συμπαίκτη τον Γιώργο Κουφό. Στα Χανιά ο Σάκης Γαβριήλ με συμπαίκτρια της Αντιγόνη Καπετανάκη, επικράτησαν του Κώστα Χειλαδάκη και της Ιωάννας Ασλάνη με 2-1 σετ (5-15, 15-11, 11-7).

Να σημειωθεί ότι στα Χανιά συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από το Western Norway University οι οποίοι βρίσκονταν για προπόνηση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Στο εσωτερικό τουρνουά που διοργάνωσε ο σύλλογος για του αθλητές/τριες του πανεπηστημίου, νικητές στέφθηκαν οι Engel / SatiBenevoli κερδίζοντας με 2-0 σετ τους Wigdahl / Sagvolden.

Η Κωνσταντίνα Θωμά με 170 βαθμούς στις γυναίκες, ο Αντώνης Τζιλιβάκης με 220 βαθμούς στους άνδρες και ο Κωνσταντίνος Χειλαδάκης με 200 βαθμούς στο μικτό αναδείχθηκαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2ης φάσης του BEACH CUP (σύνολο βαθμολογίας 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής) και θα βραβευθούν με ειδικές πλακέτες κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης στα Χανιά στις 27 Μαΐου.

Την γενική βαθμολογία από τα 6η τουρνουά μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φωτογραφίες από το τουρνουά των Χανίων μπορείτε να δείτε εδώ.

Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση με λεπτομέρειες για την τελική φάση των Χανίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...