Beach Volley- Regional U17-U19 -Χανιά 29-30 Ιουνίου 2019

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί στα γήπεδα των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά το τουρνουά Regional Juniors K17 και Κ19.

Συγκεκριμένα ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ17 το Σάββατο 29 Ιουνίου και ΕΦΗΒΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ19 την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αυστηρά έως και την Τρίτη πριν από το τουρνουά στο espekritis@gmail.com

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ομάδων, είναι η εγγραφή των αθλητών στο Μητρώο Αθλητών Beach Volley της Ε.Ο.ΠΕ. εγγραφή  εδώ καθώς και Υπεύθυνη δήλωση Αθλητή 2019 υπόδειγμα εδώ

Ακολουθεί όλη η προκήρυξη την οποία θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν προσεκτικά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019

Regional Juniors K17 και Κ19

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ. στα πλαίσια της ανάπτυξης και της διάδοσης του αθλήματος πετοσφαίρισης άμμου,

και σύμφωνα με τις Προκηρύξεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Beach Volley 2019

Παίδων- Κορασίδων (Κ17) και Εφήβων- Νεανίδων (Κ19)

προκηρύσσει τουρνουά Παίδων- Κορασίδων (Κ17) και Εφήβων- Νεανίδων (Κ19) με τους παρακάτω όρους:

Άρθρο 1: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ17

1. Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 Παίδων -Κορασίδων «Αγ. Αποστόλους – Χανιά»

2. Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019 Παίδων- Κορασίδων «Παραλία Ρεθύμνου- Ρέθυμνο»

Τελικοί Αγώνες: Συνδιοργάνωση με Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η

13 Ιουλίου 2019 Παίδων «ΑΚΤΗ – Ηράκλειο»

14 Ιουλίου 2019 Κορασίδων «ΑΚΤΗ – Ηράκλειο»

ΕΦΗΒΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ19

1. Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 Εφήβων- Νεανίδων «Αγ. Αποστόλους-Χανιά»

2. Σάββατο 06 Ιουλίου 2019 Εφήβων-Νεανίδων «Παραλία Ρεθύμνου-Ρέθυμνο»

Τελικοί Αγώνες: Συνδιοργάνωση με Δ.Ο.Π.Α.Μ.Α.Η

20 Ιουλίου 2019 Εφήβων «ΑΚΤΗ – Ηράκλειο»

21 Ιουλίου 2019 Νεανίδων «ΑΚΤΗ – Ηράκλειο»

Για όλα τα παραπάνω τουρνουά: Τεχνική Σύσκεψη: 08:30 Έναρξη Αγώνων: 09:00

Άρθρο 2: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα Συμμετοχής στα τουρνουά Κ17 έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 ενώ

Δικαίωμα Συμμετοχής στα τουρνουά Κ19 έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2001

και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες

1. Αθλητές που κατέχουν την Ελληνική ή Κυπριακή Υπηκοότητα

2. Αθλητές που δεν έχουν Ελληνική Υπηκοότητα και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIVB , έχουν σαν Αθλητική Ομοσπονδία Προέλευσης (Federation of Origin) την Ελληνική Ομοσπονδία.

Για τις διοργανώσεις Juniors Regional απαιτείται σε πρώτο επίπεδο η στοιχειοθέτηση ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ του ενός εκ των δύο αθλητών που αποτελούν την ομάδα, οριζόμενη από τον τόπο γεννήσεως ή μόνιμη κατοικίας μέσα στα όρια της Περιφέρειας που διοργανώνει το τουρνουά και μπορεί να προκύψει από οποιοδήποτε έγγραφο που προσκομίζει ο αθλητής (ΑΔΤ, Πιστοποιητικό Γεννήσεως, λογαριασμό κοινής ωφελείας κλπ), ως προϋπόθεση της συγκεκριμένης περιφέρειας. Εναλλακτικά γίνεται αποδεκτή και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ. Η αγωνιστική εντοπιότητα κατοχυρώνεται σε ένα αθλητή από τον τόπο αγωνιστικής δραστηριοποίησης του, όπως αυτός προκύπτει από την έδρα του εγγεγραμμένου στα Μητρώα της ΕΟΠΕ (ή άλλης Αθλητικής Ομοσπονδίας) Σωματείου στο οποίο υπήρχε ενεργό δελτίο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Άρθρο 3: ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα τουρνουά, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας beach volley. Θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία εγγραφής /ανανέωσης στο Μητρώο beach Volley της Ε.Ο.ΠΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019 . Σημειώνεται ότι για την εγγραφή σας στο μητρώο, απαραίτητο δικαιολογητικό είναι και η «Κάρτα Υγείας Αθλητή». Με τη δήλωση συμμετοχής σας στα τουρνουά θα γίνεται έλεγχος της εγγραφής σας στα Μητρώα της ΕΟΠΕ. Σε περίπτωση μη εγγραφής, η Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή από την ΕΣΠΕΚ.

Κάθε αθλητής υποχρεούται να δηλώσει άπαξ και με την συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης Αθλητή Juniors (BV03 j) την εντοπιότητα του για χρήση στις διοργανώσεις Regional Juniors. Η δηλωμένη επιλογή εντοπιότητας δεν δύναται να αλλάξει εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής για την 1η επίσημη διοργάνωση της περιόδου που αφορούν την παρούσα προκήρυξη. Αθλητής ή αθλήτρια μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε όσα τουρνουά Juniors Regional επιθυμεί εντός της ίδιας Περιφέρειας στην οποία και έχει δηλώσει εντοπιότητα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σε Regional Juniors διαφορετικής Περιφέρειας την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα players commitment υπογεγραμμένη και ισχύει για όλα τα τουρνουά που θα πάρουν μέρος.

Κάθε ομάδα που συμμετέχει στα κυρίως ταμπλώ των παραπάνω τουρνουά θα πρέπει να καταβάλει και Χρηματικό Παράβολο ύψους 20€ (10€ ανά αθλητή/τρια) για κάθε τουρνουά που δηλώνει συμμετοχή, το οποίο θα το καταβάλει στην Οργανωτική Επιτροπή την ημέρα των αγώνων στην Τεχνική Σύσκεψη του τουρνουά. Σε περίπτωση προκριματικών, η κάθε ομάδα καταβάλει παράβολο 10€ και εάν περάσει στα κυρίως τότε πληρώνει συν 10€. Το παράβολο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση αποχώρησης ή αλλαγής αθλητή/τριας της ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αυστηρά έως και την Τρίτη πριν από κάθε τουρνουά στο espekritis@gmail.com . Πέραν της ημερομηνίας αυτής, καμία Δήλωση Συμμετοχής δε θα γίνει αποδεκτή.

Μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένων τραυματισμών (όπου πρέπει να παρουσιάζεται ιατρική βεβαίωση) και μόνο μέχρι 2 ώρες πριν την τεχνική σύσκεψη. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα θεωρείται ελλιπής και αποκλείεται

Άρθρο 4: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την ευθύνη της διοργάνωσης φέρει η Επιτροπή beach volley της ΕΣΠΕΚ της οποίας μέλη είναι οι παρακάτω :

 1. Παπαδάκης Γιώργος (Πρόεδρος)

 2. Γεωργοπούλου Αντωνία (με χρέη προέδρου στο Ηράκλειο)

 3. Σπιταδάκης Κώστας (Ρέθυμνο)

Σε κάθε τουρνουά, η Οργανωτική Επιτροπή θα μπορεί να συμπληρωθεί από ένα μέλος που θα προτείνει ο Συνδιοργανώτης (όπου υπάρχει).

Έργο της επιτροπής είναι :

 1. Η φροντίδα για εφαρμογή και τήρηση της προκήρυξης αυτής.

 2. Η έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων και τα δικαιολογητικά αυτών.

 3. Η επιλογή του συστήματος αγώνων και η κλήρωση αυτών.

 4. Η επιλογή και ο ορισμός των ιατρών/φυσιοθεραπευτών των αγώνων.

 5. Η εύρεση αγωνιστικών χώρων για την τέλεση των αγώνων.

 6. Η εκδίκαση ενστάσεων.

 7. Η επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί κατά την εφαρμογή του προγράμματος και κατά την διεξαγωγή των αγώνων.

Άρθρο 5: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1.ΤΑΜΠΛΩ– ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Όλα τα παραπάνω τουρνουά θα διεξαχθούν σε ομίλους 2Χ4 ή 4Χ3 .

Για τα 1ο τουρνουά: Οι τέσσερις (4) πρώτες θέσεις του ταμπλό θα καλυφθούν από ομάδες αθλητών/τριών που έχουν βαθμολογία από τα αντίστοιχα Regional U17 και U19 της ΕΣΠΕΚ το 2018, και έχουν δικαίωμα συμμετοχής (2 θέσεις από Ανατολική Κρήτη και 2 θέσεις από Δυτική Κρήτη). Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες για το οποίο θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Για τα 2ο τουρνουά: Οι τέσσερις (4) πρώτες θέσεις του ταμπλό θα καλυφθούν από ομάδες αθλητών/τριών που πήραν βαθμολογία στο 1ο Regional U17 και U19 της ΕΣΠΕΚ το 2018. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες για το οποίο θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι με 2 σετ των 21 πόντων και tie break στους 15 πόντους. Η κάθε ομάδα δικαιούται ένα τάιμ άουτ σε κάθε σετ διάρκειας 30’’.

Το Τελικό Τουρνουά, θα είναι σε κλειστό ταμπλώ 12 ομάδων διεξαχθεί σε ομίλους 4Χ3. Στο ταμπλώ θα συμπεριληφθούν οι 10 ομάδες με την μεγαλύτερη συγκεντρωτική βαθμολογία στα δύο προηγούμενα τουρνουά (Ρέθυμνο- Χανιά), και δύο ομάδες με wild card (αν χρειαστεί) σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη των Regional. Οι ομάδες αυτές θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 12. Σε περίπτωση που δεν δοθούν wild card τω ταμπλώ θα συμπληρωθεί με τις επόμενες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στα παραπάνω Regional.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή όλων των ομάδων στους τελικούς είναι η Δήλωση Συμμετοχής τους, ενώ η ομάδα θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε μια τουλάχιστον διοργάνωση Regional με την ίδια σύνθεση.

2.ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Οι Τεχνικές Συσκέψεις θα γίνουν όπως περιγράφεται στο Άρθρο 1 της συγκεκριμένης Προκήρυξης. Η συμμετοχή στις τεχνικές Συσκέψεις των αθλητών – αθλητριών είναι υποχρεωτική .

Η Τεχνική Σύσκεψη αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα :

 1. Οριστικός πίνακας συμμετοχών στο Τουρνουά

 2. Τοποθέτηση των ομάδων (Ranking)

 3. Ανακοίνωση του προγράμματος του τουρνουά το οποίο θα τηρείται αυστηρά ως θα ανακοινωθεί.

 4. Θέματα διαιτησίας

 5. Άλλες ανακοινώσεις που αφορούν τη διοργάνωση

3. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τους αγώνες θα διαιτητεύσουν επίσημοι Διαιτητές Beach Volley του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Κ

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε όλους τους αγώνες των τουρνουά είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού

5. ΜΠΑΛΛΕΣ

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν υποχρεωτικά με την μπάλα Beach Volley GALA που είναι η επίσημη μπάλα όλων των διοργανώσεων Beach Volley 2019

6. ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Στις πρώτες και δεύτερες ομάδες κάθε τουρνουά θα δοθούν τα αντίστοιχα μετάλλια.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

α. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι υπόχρεοι να βρίσκονται στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα τους έγκαιρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα έχει ετοιμαστεί και κοινοποιηθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά και με δική τους ευθύνη θα ενημερώνονται από την γραμματεία των αγώνων.

β. Από την Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώνεται η ώρα έναρξης του κάθε γύρου ή φάσης κάθε τουρνουά και όλοι οι αγώνες της συγκεκριμένης φάσης θα είναι συνεχόμενοι χωρίς ενδιάμεσες διακοπές.

γ. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση τους από τους σχετικούς πίνακες ή και την οργανωτική επιτροπή σχετικά με την ώρα, την σειρά και το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται.

8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

Οι κανονισμοί παιδιάς των τουρνουά, είναι αυτοί οι οποίοι ισχύουν από την Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης FIVB.

ΆΡΘΡΟ 6ο: ΓΕΝΙΚΑ

Σε όλα τα τουρνουά θα δίδονται δωρεάν νερά στους διαγωνιζόμενου και όπου υπάρχει δυνατότητα ρουχισμός

Ισχύουν όσα αναφέρονται στις Προκηρύξεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Beach Volley Παίδων- Κορασίδων (Κ17) και Εφήβων – Νεανίδων (Κ19) της Ε.Ο.ΠΕ.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ’ αυτή την Προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Επιτροπή Beach Volley της ΕΣΠΕΚ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Γιαννόπουλος Λεωνίδας Γρύλλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...